Pogátsa Zoltán egyetemi docens, közgazdász tartott előadást a Mozsár Kávézóban 2016. március 21-én. Felvettük, mert a gondolatmenet újszerű, izgalmas, és az egész alátámasztva. Megosztó, mert az előadás után véget nem érő vita és kérdés zápor alakult ki a tömött helyszínen. Gyakorlatilag mozdulni nem lehetett, annyira megtelt az amúgy nem kicsi előadóterem. Úgy látszik, érdekli az embereket a skandináv országok sikeres társadalmi- és gazdasági modellje, amelynek fundamentumai az oktatáson, az egészségügyön és úgy általában a humán tőke megrendíthetetlen fejlesztésén alapulnak. Az egyik fő gondolat, hogy a középosztály megteremtésére kell alapozni az igazságosság felé vezető utat. Pogátsa Zoltán előadásából az is kiderült, hogy hol állunk ezekhez képest most, a XXI. század eleji Magyarországon.

“Középosztály az, aki van annyira független, hogy azt mondhassa a főnökének, hülye vagy.” /Zoltán Pogátsa, Mozsár Kávézó/

Kövess minket itt is:

Iratkozz fel a közösségi média felületeinkre, hogy valós időben értesülj a GazdaságTV friss tartalmairól!

Figyelmeztetés

A GazdaságTV ezen tartalmai csak az általános informálódást szolgálják, nem tartalmaznak semmilyen formában tanácsot, ajánlást és nem az a céljuk, hogy bármilyen befektetési vagy más döntésben alapként szolgáljanak. A GazdaságTV alapján hozott bármely befektetési döntés anyagi és jogi következményei kizárólag a felhasználót terhelik. Bővebben.