Saját szemünkkel (és kameránkkal) láttuk, hogy miért. Pripaty, az egykori szovjet mintaváros lakosságát a csernobili atomerőmű felrobbanása után kitelepítették. 30 év elteltével a természet visszavette a területet, és olyan világba csöppen a turista, amiről csak álmodni sem mert.

“Kijevi járókelők, akik elmennek az irodánk előtt, szörnyülködnek… Csernobil! Innen az ablakból is behallatszik, hogy ‘Ezeknek elgurult a gyógyszere’. Van, aki bejön, érdeklődik, és aztán rájön, hogy hoppá, ez érdekes, el kéne menni oda. Benne van az is, hogy Csernobil az valami veszélyes, valami szörnyű, hogy ez valami fekete, valami robbanás, teli fájdalommal. Tele beteg emberekkel. Még az ukránok sem tudják, mi is van ott valójában.” – mondja Vita Poljakova, kijevi utazás szervező, akivel egy nagyon jókedélyűt beszélgettünk az irodájukban.

Kövess minket itt is:

Iratkozz fel a közösségi média felületeinkre, hogy valós időben értesülj a GazdaságTV friss tartalmairól!

Figyelmeztetés

A GazdaságTV ezen tartalmai csak az általános informálódást szolgálják, nem tartalmaznak semmilyen formában tanácsot, ajánlást és nem az a céljuk, hogy bármilyen befektetési vagy más döntésben alapként szolgáljanak. A GazdaságTV alapján hozott bármely befektetési döntés anyagi és jogi következményei kizárólag a felhasználót terhelik. Bővebben.