Debrecen Magyarország második legnagyobb városa. Utánajártunk, hogy mi motiválja az ide látogatókat, és hogyan fejlődik a helyi turizmus. Sok a rendezvény, a kikapcsolódási lehetőség a térségben – ezért is bővül évi 10%-kal az ide látogatók száma. A cívis városban jártunk.

Épp csak most ért véget a Campus Fesztivál, ami idén 105 ezer látogatót vonzott, ezzel a TOP3-ba emelve a rendezvényt a Sziget és a VOLT mellett. Pörög a város nyáron is, nem csak évközben, amikor amúgy 30 ezer egyetemista tölti a szemeszterét a patinás Debreceni Egyetemen.

Évente körülbelül 10%-kal növekedett az ide utazók és ezzel arányosan a vendégéjszakák száma.

Bár 30-70%-ban még mindig a belföldi turizmus dominál, főleg az ország központi és keleti részéből jönnek a látogatók, de pl. Szlovákiából, vagy Romániából 30% feletti volt a vendégéjszaka növekedés. Ennek nem kis mértékben a Debreceni nemzetközi repülőtér is aggregátora, ahonnan Európa több nagyvárosába indulnak menetrend szerinti járatok.

Kövess minket itt is:

Iratkozz fel a közösségi média felületeinkre, hogy valós időben értesülj a GazdaságTV friss tartalmairól!

Figyelmeztetés

A GazdaságTV ezen tartalmai csak az általános informálódást szolgálják, nem tartalmaznak semmilyen formában tanácsot, ajánlást és nem az a céljuk, hogy bármilyen befektetési vagy más döntésben alapként szolgáljanak. A GazdaságTV alapján hozott bármely befektetési döntés anyagi és jogi következményei kizárólag a felhasználót terhelik. Bővebben.