Részvényenként legfeljebb 10 Ft osztalék fizetését tervezi a 2017-es üzleti év eredményéből a CIG Pannónia, utána pedig az adózott nyereség legfeljebb felét kívánják szétosztani a részvényesek között, amennyiben a feltételek ezt lehetővé teszik. A vezérigazgató asszonyt kérdeztük.

Mint ismeretes, a biztosító 2010-es tőzsdére menetele óta nem fizetett osztalékot részvényeseinek. A 2014-ben végrehajtott stratégiaváltáskor a menedzsment célul tűzte ki, hogy – szemben a korábbi évek növekedésközpontú üzletpolitikájával – a tulajdonosi érdekek hangsúlyosan jelenjenek meg az üzletpolitikai döntésekben. Ennek megfelelően a biztosító kizárólag azokra a piacokra kezdett fókuszálni, ahol piacképes és nyereséges termékekkel, illetve szolgáltatásokkal tud versenyezni, továbbá kőkeményen racionalizálta a működési költségeit.

A CIG Pannónia egy újabb, a részvényesek számára fontos lépést tett meg: az igazgatóság legutóbbi ülésén elfogadta a társaság jövőbeni osztalékpolitikáját. Ennek értelmében a társaság a 2017-es üzleti év után, amennyiben a feltételek engedik,
részvényenként 10 forint osztalék fizetését tervezi. Ezt követően a tárgyévi, osztalékfizetésre rendelkezésre álló adózott eredmény legfeljebb 50%-át kívánják osztalékként kifizetni a részvényeseknek.

“2014-ben azzal a céllal vágtunk bele a CIG Pannónia átalakításába, hogy minél előbb osztalékfizetésre alkalmassá tegyük a működésünket. Megvágtuk a költségeket, profiltisztítást hajtottunk végre, stabilan nyereségessé tettük a működésünket. Az elmúlt évek összes döntésében szerepet kapott a tulajdonosi érdek, hogy minél hamarabb eljöjjön ez a pillanat, amikor az osztalékfizetésről dönthet az igazgatóság. Megyünk tovább az elkezdett stratégia mentén, a tulajdonosi érdekek figyelembe vételével.” – jelentette ki Kádár Gabriella, a CIG Pannónia vezérigazgatója.

Kövess minket itt is:

Iratkozz fel a közösségi média felületeinkre, hogy valós időben értesülj a GazdaságTV friss tartalmairól!

Figyelmeztetés

A GazdaságTV ezen tartalmai csak az általános informálódást szolgálják, nem tartalmaznak semmilyen formában tanácsot, ajánlást és nem az a céljuk, hogy bármilyen befektetési vagy más döntésben alapként szolgáljanak. A GazdaságTV alapján hozott bármely befektetési döntés anyagi és jogi következményei kizárólag a felhasználót terhelik. Bővebben.