A Budapesti Értéktőzsde BÉT50 KKV-konferenciáján Matolcsy György MNB elnök mondott beszédet. Kifejtette, hogy a hazai versenyképesség az MNB – mint fogalmazott, tényekre alapuló – felmérése alapján sokkal jobb állapotban van, mint azt a globális rangsorok mutatják.

Matolcsy György elmondta a BÉT50 konferencián, hogy az MNB egy új kutatása szerint a magyar versenyképesség jobb, mint amit a fő globális versenyképességi rangsorok jeleznek, amelyek szerinte sok tényt fégyelmen kívül hagynak. Az MNB kiindulópontja tehát szerint lényegesen jobb, mint amit mások jeleznek a számunkra. Sőt, nem hogy romlott volna a A jegybank elnöke szerint a versenyképesség további javítása érdekében mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a magyar tőzsde egy KKV-ra épülő, dinamikus növekedést mutató tőzsde lehessen. Emellett az állami vállalatok egy részét szükséges a tőzsdére hozni a hatékonysági mérhetőségük javítása érdekében. Matolcsy György szerint a blue chipek mellett a bankszektor főbb szereplőit is a tőzsdére érdemes hozni, ahogy a lengyel példa is mutatja.

Kövess minket itt is:

Iratkozz fel a közösségi média felületeinkre, hogy valós időben értesülj a GazdaságTV friss tartalmairól!

Figyelmeztetés

A GazdaságTV ezen tartalmai csak az általános informálódást szolgálják, nem tartalmaznak semmilyen formában tanácsot, ajánlást és nem az a céljuk, hogy bármilyen befektetési vagy más döntésben alapként szolgáljanak. A GazdaságTV alapján hozott bármely befektetési döntés anyagi és jogi következményei kizárólag a felhasználót terhelik. Bővebben.