Az Allen & Overy budapesti irodájának vezető ügyvédje, Sahin-Tóth Balázs elnyerte a Nemzetközi Ügyvédi Kamara (International Bar Association, IBA) rangos „Pro Bono” díját, amelynek átadására az IBA éves konferenciájának keretében szervezett díjátadó reggelin került sor Sydneyben.

A díjat minden évben olyan ügyvéd kapja, aki kiemelkedő elkötelezettségről tesz tanúbizonyságot a „pro bono” tevékenység, azaz a közjót szolgáló nonprofit jellegű önkéntes munkavégzés iránt, és ügyvédi karrierje részének tekinti a pro-bono kultúra fejlesztését. A Nemzetközi Ügyvédi Kamara a világ jogászainak, ügyvédi kamaráinak és jogászegyleteinek legnagyobb nemzetközi szervezete. Tagságát 160 országból több mint 80 ezer ügyvéd és mintegy 190 ügyvédi kamara és jogászegylet alkotja.

Sahin-Tóth Balázs jelenleg az eddigi pro bono praxisának legnagyobb ügyén dolgozik, a Gyöngyöspatai általános iskola 62 roma tanulójának szegregációja miatt perlik az államot kártérítésért 3 ügyvéd társával, összesen 209 millió forint értékben. Az ügyvéd azt mondja, hogy az efféle, közjó érdekében végzett tevékenységek megóvják az embert a szakmai kiégéstől és segítik az ügyvédi hivatásuk kiteljesedését.

Kövess minket itt is:

Iratkozz fel a közösségi média felületeinkre, hogy valós időben értesülj a GazdaságTV friss tartalmairól!

Figyelmeztetés

A GazdaságTV ezen tartalmai csak az általános informálódást szolgálják, nem tartalmaznak semmilyen formában tanácsot, ajánlást és nem az a céljuk, hogy bármilyen befektetési vagy más döntésben alapként szolgáljanak. A GazdaságTV alapján hozott bármely befektetési döntés anyagi és jogi következményei kizárólag a felhasználót terhelik. Bővebben.