Még mindig nagy a hiány Magyarországon az informatikusokból, így a piac felszívóképessége sokáig megmaradhat. A több éves főiskolai és egyetemi képzés mellett megjelentek már akár a pár hónap alatt elvégezhető coding schoolok is, mellyel szintén eredményesen lehet elhelyezkedni.

Budapesten erősen centralizálódnak az IT fejlesztéshez köthető szakmák, így egyre többfajta képzés közül választhatunk. Jelenleg feltörekvőben vannak a coding school-ok, amelyek a 3-4 hónapos képzésektől elkezdve másfél évesekig sok féle opciót kínálnak. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a felsőoktatás nem képes ellátni a piac igényeit, illetve naprakészebb tudást képes biztosítani a diákoknak egy-egy coding school.

A keresetekben igen nagy a szórás: kezdő fizetések bruttó 300-350 ezer forint között vannak, seniorként viszont már könnyen 1 millió forint fölé csúszhat a havi bevételünk, ami ebben a szektorban nem is nehezen elérhető, hiszen akár 4-5 év alatt seniorokká válhatunk.

A coding school-ok népszerűségét talán az is magyarázhatja, hogy gyorsan elvégezhető, és munkahely garanciát vállalnak, ahol további betanulási időszak következik, de ezt már munkahelyi körülmények között tehetjük meg, ez mindenképpen vonzó lehet.

Kövess minket itt is:

Iratkozz fel a közösségi média felületeinkre, hogy valós időben értesülj a GazdaságTV friss tartalmairól!

Figyelmeztetés

A GazdaságTV ezen tartalmai csak az általános informálódást szolgálják, nem tartalmaznak semmilyen formában tanácsot, ajánlást és nem az a céljuk, hogy bármilyen befektetési vagy más döntésben alapként szolgáljanak. A GazdaságTV alapján hozott bármely befektetési döntés anyagi és jogi következményei kizárólag a felhasználót terhelik. Bővebben.