Az elektromos autókra jelentős állami támogatás igényelhető, emellett rengeteg előnyük van, amellyel komoly tételeket spórolhatnak meg a cégek. Megkérdeztük a Magyar Lízingszövetséget és a Panda Security képviselőjét, akik már lecserélték a flottájukat, eddig mik a tapasztalatok.

Egyelőre két felhasználási mód van az elektromos autókat tekintve: a benefit autók, amikor a menedzsment vásárol magának – ez egyre elterjedtebb -, illetve a városon belüli logisztikai feladatok ellátására lízingelt céges autók, mondta el Tekse Kálmán, a Magyar Lízingszövetség alelnöke.

Milyen előnyökre számíthat az, aki az elektromos autóra cserélné le céges flottáját?

Az autók fogyasztás töredéke a benzines/dízeles autókéhoz képest, adójóváírásra és 1,5 millió forintos állami támogatásra számíthatnak a cégek, illetve kopó-forgó alkatrészek hiányában a szervizelés költsége is jelentősen esik.

Gölcz Dénes, a Panda Security ügyvezetője elmondta, másfél éve vették az első elektromos autójukat. Döntésükben az anyagiak mellett szerepet játszott az is, hogy ezzel kifejezhessék az innováció melletti elköteleződésüket is, a cég értékrendjét ezáltal is kifejezhessék. Három évre számítva minimum 3 millió forintot spóroltak a cégnek a döntéssel.

Kövess minket itt is:

Iratkozz fel a közösségi média felületeinkre, hogy valós időben értesülj a GazdaságTV friss tartalmairól!

Figyelmeztetés

A GazdaságTV ezen tartalmai csak az általános informálódást szolgálják, nem tartalmaznak semmilyen formában tanácsot, ajánlást és nem az a céljuk, hogy bármilyen befektetési vagy más döntésben alapként szolgáljanak. A GazdaságTV alapján hozott bármely befektetési döntés anyagi és jogi következményei kizárólag a felhasználót terhelik. Bővebben.