A decemberi hónap szokásos állóvízét a Richter kavarta kissé fel, ugyanis rossz hírek érkeztek a gyógyszergyár háza tájáról. A 2017-es év egészét nézve viszont szép teljesítmény volt jellemző a magyar piacon és ez a rali 2018-ban is kitarthat.

Az év utolsó hónapja viszonylag ritkán hozza az év legnagyobb forgalmát. Az ünnepekkel teli és csupán 19 kereskedési nappal bíró decemberben összesen 193,9 milliárd forint értékben kötöttek üzletet a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) azonnali részvénypiacán, ami elmarad az előző hónapban (297,8 milliárd forint) mért forgalomtól, ugyanakkor meghaladja a tavalyi év hasonló időszakában mért értéket (177,9 milliárd forint). Az utolsó hónap 19 kereskedési napján a napi átlagforgalom 10,2 milliárd forint volt, ami meghaladja ugyan a tavalyi 8,5 milliárdot, viszont elmarad az idei november havi 14,2 milliárd forintos értéktől.

Kövess minket itt is:

Iratkozz fel a közösségi média felületeinkre, hogy valós időben értesülj a GazdaságTV friss tartalmairól!

Figyelmeztetés

A GazdaságTV ezen tartalmai csak az általános informálódást szolgálják, nem tartalmaznak semmilyen formában tanácsot, ajánlást és nem az a céljuk, hogy bármilyen befektetési vagy más döntésben alapként szolgáljanak. A GazdaságTV alapján hozott bármely befektetési döntés anyagi és jogi következményei kizárólag a felhasználót terhelik. Bővebben.