2017-ben folytatódott az a néhány éve tartó trend a forintban, amit a gazdasági döntéshozók túl erősnek ítéltek meg. A régióban szigorodó monetáris politika 2018-ban rányomja majd a bélyegét a hazai fizetőeszközre és fokozatos 320-ig tartó gyengülés mehet végbe a forintban.

A forint folytatta azt a viszonylag stabil árfolyampályát, ami a korábbi években kirajzolódott. Ezek a szintek túl erősnek bizonyultak a gazdasági döntéshozók szemüvegén keresztül, így vissza is terelték az árfolyamot a 310 körüli szintre. A forint jövőjét illetően fontos szempont a monetáris politika alakulása a régióban, ami egy szigorodó irányt vett. Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője szerint, idén gyengébb, 320-as forintárfolyammal számolhatunk.

Kövess minket itt is:

Iratkozz fel a közösségi média felületeinkre, hogy valós időben értesülj a GazdaságTV friss tartalmairól!

Figyelmeztetés

A GazdaságTV ezen tartalmai csak az általános informálódást szolgálják, nem tartalmaznak semmilyen formában tanácsot, ajánlást és nem az a céljuk, hogy bármilyen befektetési vagy más döntésben alapként szolgáljanak. A GazdaságTV alapján hozott bármely befektetési döntés anyagi és jogi következményei kizárólag a felhasználót terhelik. Bővebben.