Becslések szerint 1200 körüli szikvízkészítő üzem van ma Magyarországon, ezek körülbelül 10000 főt látnak el munkával. A szódavíz továbbra sem tudja felvenni az ásványvízgyártás ellen a verseny, hiszen óriási tőke dolgozik ebben az ágazatban – mondta el Deák László, az Aqua Nova Kft. ügyvezetője.

A Deák család 1922 óta foglalkozik szikvíz gyártással. Deák László, a cég mostani ügyvezetője 1973-ban vette át az üzletet édesapjától. A cég fő árbevétele manapság már nem a szódavíz előállításából származik – mondta el Deák úr – hanem exporttevékenységből, külföldi országokba szállítanak szikvíz gyártáshoz szükséges eszközöket. Becslések szerint, az országban 1200-1500 szikvízkészítő üzem található. A szódavizet nagyrészt a lakosság fogyasztja, de jelentős a használata a vendéglátóiparban, az ismét divatossá vált fröccsfogyasztásnak köszönhetően, illetve az ipari felhasználása  is.

Kövess minket itt is:

Iratkozz fel a közösségi média felületeinkre, hogy valós időben értesülj a GazdaságTV friss tartalmairól!

Figyelmeztetés

A GazdaságTV ezen tartalmai csak az általános informálódást szolgálják, nem tartalmaznak semmilyen formában tanácsot, ajánlást és nem az a céljuk, hogy bármilyen befektetési vagy más döntésben alapként szolgáljanak. A GazdaságTV alapján hozott bármely befektetési döntés anyagi és jogi következményei kizárólag a felhasználót terhelik. Bővebben.