A hazai fizetőeszköz az euróval szemben nem tartogat túl sok meglepetést, évek óta ugyanabban a sávban mozog, nem nagyon reagál a piaci eseményekre. Kovács Karád, a Portfolio Trader vezető elemzője szerint a 240-250 forintos szint lehet a mélypont a dollárral szemben, utána elindulhat az erősödés és akár 270-ig is visszatérhet az árfolyam.

2015 óta a forint az euróval szemben egy jól beazonosítható 307-318-as sávban mozog. Kicsit olybá tűnik, mintha egy rögzített árfolyamrendszerben mozogna a kurzus,  nem igazán hatnak rá a piaci tényezők. Ami izgalmasabb a traderek szempontjából az inkább a forint dollárral szembeni árfolyama. Az elmúlt másfél év a dollárgyengülésről szólt, amiben még egy csökkenés benne van, de ez a trend hamarosan a 240-250-es árfolyamszintnél megtörhet és visszakorrigálhat az árfolyam akár 270-ig.

 

Kövess minket itt is:

Iratkozz fel a közösségi média felületeinkre, hogy valós időben értesülj a GazdaságTV friss tartalmairól!

Figyelmeztetés

A GazdaságTV ezen tartalmai csak az általános informálódást szolgálják, nem tartalmaznak semmilyen formában tanácsot, ajánlást és nem az a céljuk, hogy bármilyen befektetési vagy más döntésben alapként szolgáljanak. A GazdaságTV alapján hozott bármely befektetési döntés anyagi és jogi következményei kizárólag a felhasználót terhelik. Bővebben.