Év eleje óta gyengélkedik a BUX Index, ami elsősorban a Richter 20%-os esésének köszönhető.  Le Phuong Hai Thanh, a Concorde Értékpapír elemzője szerint, a magyar részvények ezen a szinten vonzónak számítanak, érdemes lehet a vételt fontolgatni. Persze vannak kockázatok is jelenleg, de alapvetően jó lehetőség rejlik bennük.

Éves összehasonlításban még relatíve erős volt a BUX, de év eleje óta nagyjából 5%-ot sikerült esnie. A régióban egyedül a lengyel tőzsde teljesített rosszabbul. Ez a negatív teljesítmény főleg a Richter körüli Esmya botránynak és az orosz rubel esésének köszönhető. Májusban viszont jöhet a Richter háza táján egy pozitív Esmya döntés, ami fellazíthatja ezt a borús hangulatot. Az utóbbi napokban a többi magyar részvény is gyengélkedett, de a mostani szinteken a Concorde szakembere szerint, vételi lehetőség ígérkezik bennük. Ami kockázat lehet, az a fejlődő piaci pénzkiáramlás lehet, emiatt eshetett az OTP is az utóbbi időben.

Kövess minket itt is:

Iratkozz fel a közösségi média felületeinkre, hogy valós időben értesülj a GazdaságTV friss tartalmairól!

Figyelmeztetés

A GazdaságTV ezen tartalmai csak az általános informálódást szolgálják, nem tartalmaznak semmilyen formában tanácsot, ajánlást és nem az a céljuk, hogy bármilyen befektetési vagy más döntésben alapként szolgáljanak. A GazdaságTV alapján hozott bármely befektetési döntés anyagi és jogi következményei kizárólag a felhasználót terhelik. Bővebben.