A dollár gyengélkedése leginkább a Trump-al kapcsolatos szkepticizmusnak köszönhető, ám ez a bizalmatlanság megváltozni látszik. Az eurózóna korábbi pozitív adataihoz képest, most gyengébb teljesítmény látszik, így kezd tágulni a korábban szűkülő olló az USA és az euróövezet között. Saághy Pál, az Equilor vezető üzletkötője szerint az euró/dollár visszatalálhat az 1.16-1.21-es sávba és tartósan ott is maradhat.

Az euró/dollár gyengülési trendje 2016 év végén, az új amerikai elnök beiktatásával kezdődött és tartott az idei év tavaszáig, amikor sikerült áttörnie több fontos támaszszintet. Ebből arra lehet következtetni, hogy az idén év elején tapasztalható 1.22-1.25-ös sávból ismételten visszatalálhat a kurzus az 1.16-1.21 közötti sávba és itt mozoghat akár hosszabb időn keresztül is. A legfontosabb tényezők amelyek befolyásolhatják a jövőben ezt a mozgást, az a FED és az EKB kamatpolitikája lehet.

Kövess minket itt is:

Iratkozz fel a közösségi média felületeinkre, hogy valós időben értesülj a GazdaságTV friss tartalmairól!

Figyelmeztetés

A GazdaságTV ezen tartalmai csak az általános informálódást szolgálják, nem tartalmaznak semmilyen formában tanácsot, ajánlást és nem az a céljuk, hogy bármilyen befektetési vagy más döntésben alapként szolgáljanak. A GazdaságTV alapján hozott bármely befektetési döntés anyagi és jogi következményei kizárólag a felhasználót terhelik. Bővebben.