A mostani EU-ban is létezik már egy tagállami szintű munkavállalói jogvédelmi rendszer, amelyet a munka törvénykönyvek, a nemzeti munkaügyi bíróságok testesítenek meg, de most továbblépne az Unió. Az „Átlátható és kiszámítható munkakörülmények az Európai Unióban” irányelv célkitűzése a munkakörülmények javítása a biztonságosabb és kiszámíthatóbb foglalkoztatás előmozdításával. ENRIQUE CALVET CHAMBON jelentéstevő EP-képviselőt kérdeztük, hogy mit hoz a direktíva az EU-s állampolgároknak.

Az európai irányelv célkitűzése a munkakörülmények javítása a biztonságosabb és kiszámíthatóbb foglalkoztatás előmozdításával, a munkaerőpiac alkalmazkodóképességének biztosítása mellett. Calvet jelentéstevő számos országban konzultál kormányzati-politikai és ágazati szereplőkkel a hosszútávú munkaerőpiaci elképzelésekről az európai parlamenti jelentés minél átfogóbb előkészítése céljából. A jogalkotási dosszié minél teljesebb és átfogóbb előkészítése és véglegesítése érdekében magas szintű politikai és ágazati (szociális partnerek) egyeztetéseket folytat a témában, melynek első állomása Budapest. Ezt követően a Visegrádi országok közül még Prágában, majd Stockholmban, Párizsban, Berlinben és Madridban folytat egyeztetéseket.

Az EU munkaerőpiaci változásai mélyen érintik az uniós állampolgárokat, ezért nagyon fontosnak tartom, hogy a Stakeholder Dialogue projekt keretében több tagállamban is tájékozódó megbeszéléseket folytatok. A megbeszélés-sorozat nyitóállomásaként Budapestre látogattam, ahol nagyon gyümölcsöző és tanulságos eszemcsere zajlott a kormányzat illetékeseivel, illetve számos ágazati szereplővel. A munkaerőpiaci irányelv jelentéstervezetének sikere szempontjából kiemelkedően fontos a tagállamok álláspontjainak megismerése és ezek alakítása” – mondta MEP Calvet a magyarországi látogatása kapcsán. “Nagyon örülök, hogy az állampolgár kifejezést használta, ugyanis az Európai Uniós állampolgároknak szól ez az új irányelv. Ami az előnyeit illeti: a munkaerőpiac nagyobb biztonságát és átláthatóságát célozza ez az irányelv. Korlátozni fogja a próbaidőt, meg fogja határozni, hogy egy munkaszerződés mennyi ideig, milyen helyszínre vonatkozik, milyen rugalmassággal. Amennyiben kihelyezett munkavállalókról van szó: mennyi ideig lehet távol tartózkodniuk, milyen kötelezettségek vonatkoznak a munkaadókra, és nem csak a munkavállalókra. Ezen kívül igyekszik azt is elérni, hogy meghatározza, milyen kötelező képzési, továbbképzési formák léteznek. Valamint az irányelv két nagyon fontos aspektusa a bármiféle visszaélések visszaszorítása, ugyanakkor a munkaerőpiac rugalmasságának a megtartása, amely az új, nem hagyományos munkaerőpiaci formák megjelenésével egy nagyon fontos viszonylat. Nagyon fontos, hogy amennyiben rugalmas egy munkaszerződés, annak részleteiről és természetéről tájékoztassák a munkavállalót és hogy bármiféle változás a munkával kapcsolatban időben kommunikálva legyen a munkavállaló felé, annak érdekében, hogy később semmiféle rossz meglepetés ne érhesse” – fejtette ki a képviselő kérdésünkre.

 

Az egyeztetések az Európai Parlament Kommunikációs Főigazgatóságának ‘Stakeholder Dialogue’ programján belül valósulnak meg, melynek célja, hogy az európai parlamenti képviselők készülő jelentéseik kapcsán minél átfogóbb információval rendelkezzenek az egyes tagállamok vonatkozó szakpolitikai hátteréről.

A teljes irányelvet magyar nyelven ezen a linken érheti el.

Kövess minket itt is:

Iratkozz fel a közösségi média felületeinkre, hogy valós időben értesülj a GazdaságTV friss tartalmairól!

Figyelmeztetés

A GazdaságTV ezen tartalmai csak az általános informálódást szolgálják, nem tartalmaznak semmilyen formában tanácsot, ajánlást és nem az a céljuk, hogy bármilyen befektetési vagy más döntésben alapként szolgáljanak. A GazdaságTV alapján hozott bármely befektetési döntés anyagi és jogi következményei kizárólag a felhasználót terhelik. Bővebben.