A közelmúltban kijött az Európai Gyógyszerügynökség véleménye az Esmya-ról. A legrosszabb forgatókönyv, a gyógyszer betiltása nem igazolódott be, korlátozásokkal bevezetik az Esmya-t Európában. Ez a hír erősíti a bizonytalanságot a Richter részvénye körül és az optimizmus, ami májusban elkezdett beárazódni a papírban eloszlani látszik.

Az európai piacon csak korlátozottan jelenhet meg az Esmya gyógyszer, ami az amerikai döntéshozókat is elriaszthatja a teljes engedélyezéstől. Ez komoly bizonytalansági tényezőt jelent a Richter életében, hiszen az Esmya kapcsán főleg az amerikai piacról várható a bevételek nagy része. Ez a hír nem értékelhető egyértelműen jónak, annak ellenére, hogy nem lett teljesen betiltva a gyógyszer Európában. Érdemes óvatosnak lenni a Richter részvényével, hisz sok a bizonytalanság, ha Amerikából jön egy pozitív döntés, csak akkor lehet számítani nagyobb ralira.

Kövess minket itt is:

Iratkozz fel a közösségi média felületeinkre, hogy valós időben értesülj a GazdaságTV friss tartalmairól!

Figyelmeztetés

A GazdaságTV ezen tartalmai csak az általános informálódást szolgálják, nem tartalmaznak semmilyen formában tanácsot, ajánlást és nem az a céljuk, hogy bármilyen befektetési vagy más döntésben alapként szolgáljanak. A GazdaságTV alapján hozott bármely befektetési döntés anyagi és jogi következményei kizárólag a felhasználót terhelik. Bővebben.