Nem muzsikált valami túl jól a Snapchat részvénye az IPO óta. Mostanra akkora lett a pesszimizmus a részvénnyel kapcsolatban, hogy a vállalat kb 20%-át már csak a short pozíciók fedezésére használják a befektetők és egy kisebb jó hír is ezen pozíciók zárását eredményezheti, ami nagyobb árfolyamlökést is adhatna a Snap-nek. Azért ennek ellenére is óvatosság javasolt a papírral kapcsolatban.

Elég rossz fundamentumok hatottak a Snapchat árfolyamára a tőzsdei bevezetés óta. Az egyik ilyen volt egy elég sikertelen dizájnváltás, amit maguk a felhasználók szavaztak le, így kénytelen volt a cég az új dizájnt újra dizájnolni, amely lépés már a vezetőség kompetenciáját is  kétségbe vonta. Most már olyannyira negatív szinteken van az árfolyam, hogy  lassan extrém a pesszimizmus a Snapchattel kapcsolatban. Eléggé megnőtt a short állomány a részvényben, így elképzelhető, hogy ha csak minimális jó hír érkezik a cégtől, az a short pozíciók hirtelen zárását eredményezheti, amit egy nagyobb árfolyam emelkedés is követhet. Még így is túl sok a bizonytalanság, ami óva intheti a befektetőket a papírtól.

Kövess minket itt is:

Iratkozz fel a közösségi média felületeinkre, hogy valós időben értesülj a GazdaságTV friss tartalmairól!

Figyelmeztetés

A GazdaságTV ezen tartalmai csak az általános informálódást szolgálják, nem tartalmaznak semmilyen formában tanácsot, ajánlást és nem az a céljuk, hogy bármilyen befektetési vagy más döntésben alapként szolgáljanak. A GazdaságTV alapján hozott bármely befektetési döntés anyagi és jogi következményei kizárólag a felhasználót terhelik. Bővebben.