Jól kezdte az évet a hazai kiskereskedelmi szektor, az első négy hónapban 7% körüli növekedés jött össze, az év további részében ez a szám 5% körül lehet majd. A jó teljesítmény hátterében döntően a gazdasági növekedés és a bérek emelkedése húzódott. A cégek egyre magasabb fizetést kénytelenek adni a dolgozóknak, hogy megtartsák az alkalmazottakat és a magasabb bérek erősítik a kiskereskedelmi szektort.

2018 első negyedévében nemzetgazdasági szinten tovább nőtt a munkaerőhiány, 10 000-es nagyságrendben lenne szükség alkalmazottakra. Ez a folyamat okozza a béremeléseket, hozzájárulva ezzel az erős kiskereskedelmi számokhoz. A leggyorsabban bővülő értékesítési ág a webáruházak voltak, ahol az első negyedévben is negyedével bővült a forgalom – mondta el Vámos György, az Országos Kereskedelmi szövetség főtitkára.

Kövess minket itt is:

Iratkozz fel a közösségi média felületeinkre, hogy valós időben értesülj a GazdaságTV friss tartalmairól!

Figyelmeztetés

A GazdaságTV ezen tartalmai csak az általános informálódást szolgálják, nem tartalmaznak semmilyen formában tanácsot, ajánlást és nem az a céljuk, hogy bármilyen befektetési vagy más döntésben alapként szolgáljanak. A GazdaságTV alapján hozott bármely befektetési döntés anyagi és jogi következményei kizárólag a felhasználót terhelik. Bővebben.