Brüsszel jelentősen visszavágná a Magyarország számára fenntartott EU-s forrásokat. Ez azt jelenti, hogy akár 2000 milliárd veszteségünk lehet, ami nagyjából a GDP 5-10%-kát jelenti – mondta el Baka F. Zoltán, az Mfor.hu újságírója.

A most még tartó 2 éves uniós ciklusban, mintegy 8000 milliárd forint áll még a rendelkezésünkre, ám ha ez az időintervallum letelik, 20-24%-kal is visszavághatja Brüsszel a Magyarországnak folyósított EU-s forrásokat. Ezt azt jelenti, hogy jelenleg 2000 milliárd forint sorsa lóg a levegőben, ami egy nagyon jelentős összeg, hiszen ez a magyar GDP 5-10%-kát teszi ki. A magyar kormány mindenképpen 4% felett szeretné tartani a hazai GDP növekedést, így meg kell találnia házon belül a megoldást ezen pénzek pótlására. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter nemrég egy kormányinfón megemlítette, hogy a kormány szeretné hazai gazdaságélénkítő eszközökkel is erősíteni Magyarországot, így a 2019-es költségvetésben 4000 milliárd forintnyi beruházást terveznek.

Kövess minket itt is:

Iratkozz fel a közösségi média felületeinkre, hogy valós időben értesülj a GazdaságTV friss tartalmairól!

Figyelmeztetés

A GazdaságTV ezen tartalmai csak az általános informálódást szolgálják, nem tartalmaznak semmilyen formában tanácsot, ajánlást és nem az a céljuk, hogy bármilyen befektetési vagy más döntésben alapként szolgáljanak. A GazdaságTV alapján hozott bármely befektetési döntés anyagi és jogi következményei kizárólag a felhasználót terhelik. Bővebben.