7650-ről 7200-ra csökkentette a Richter célárát az ERSTE Befektetési Zrt. A változtatást egyrészt az elmaradó Esmya árbevétel, másrészt pedig a rubel árfolyamesés, ami az orosz kitettséget gyengítette. Az Amerikai Gyógyszerfelügyelet döntése hozhat komolyabb emelkedést a papírban, amely nyár végén lesz esedékes.

Az Erste Befektetési Zrt. nemrég publikált elemzésében felhalmozásról vételre emelte ajánlását a Richter részvények vonatkozólag. Mindeközben a célárfolyamot a korábbi 7.650 forintról 7.200 forintra csökkentette. A részvényárfolyam valójában sokkal többet esett a jelenlegi módosított célárnál, 30% a gap a kettő között. Ez a célárcsökkentés két fő faktornak tudható be, az egyik, hogy az Európai Gyógyszerfelügyelet vizsgálódott az Esmya körül, ami miatt vissza is esett az értékesítés, a másik pedig a rubel árfolyamesése, ami miatt az orosz bevételek alulmaradtak. Az árfolyam mozgásában egy komolyabb impulzust nem is az Európai Bizottság döntése hozhat, hanem az Amerikai Gyógyszerfelügyelet válasza az Esmya tengerentúlra való bevezetésével kapcsolatban.

 

Kövess minket itt is:

Iratkozz fel a közösségi média felületeinkre, hogy valós időben értesülj a GazdaságTV friss tartalmairól!

Figyelmeztetés

A GazdaságTV ezen tartalmai csak az általános informálódást szolgálják, nem tartalmaznak semmilyen formában tanácsot, ajánlást és nem az a céljuk, hogy bármilyen befektetési vagy más döntésben alapként szolgáljanak. A GazdaságTV alapján hozott bármely befektetési döntés anyagi és jogi következményei kizárólag a felhasználót terhelik. Bővebben.