Az elmúlt két-három évben a magyar részvénypiac nagyon pozitívan teljesített,  ám ez az elmúlt egy évben az ellentettjére fordult. Ennek az egyik oka az lehetett, hogy az indexet rendkívül túlhúzták, a másik pedig, hogy a fejlődő piacokról most viszik ki a pénzüket a befektetők. Virág Ferenc, a Random Capital ügyvezetője elmondta, hogy a magyar részvények nagyon alul vannak értékelve a pár hónappal ezelőtti lokális tetejükhöz képest.

Az elmúlt években többször vezető szerepben volt a magyar részvényindex a világ tőzsdéivel összehasonlítva az éves pozitív teljesítmény tekintetében. Ez a trend nemrégiben megváltozott és jelentősen alulmaradtunk a világ tőkepiacaihoz képest. Míg a fejlett piaci indexek még mindig szárnyalnak, addig a fejlődő piacokról viszik ki a pénzt a befektetők és egy nagyon negatív esési hullám épül és elmondható, hogy a BUX Index bőven a korrekciós területben van.

 

 

Kövess minket itt is:

Iratkozz fel a közösségi média felületeinkre, hogy valós időben értesülj a GazdaságTV friss tartalmairól!

Figyelmeztetés

A GazdaságTV ezen tartalmai csak az általános informálódást szolgálják, nem tartalmaznak semmilyen formában tanácsot, ajánlást és nem az a céljuk, hogy bármilyen befektetési vagy más döntésben alapként szolgáljanak. A GazdaságTV alapján hozott bármely befektetési döntés anyagi és jogi következményei kizárólag a felhasználót terhelik. Bővebben.