A korábbi válságok leginkább a nagy jegybankok nagyvonalú kamatemelései miatt robbantak ki. Most, ha be is következik egy recesszió, akkor nem ez lenne az ok, hanem inkább a különböző országokban zajló politikai és gazdasági problémák eszkalálódása ingathatja meg a világ stabilitását – véli Samu János, a Concorde Befektetés Zrt. vezető elemzője.

Sok a feszültség a világban jelenleg, Európában kezdenek egyre jobban felerősödni az EU szkeptikus hangok, ez most kifejezetten látszik az olasz választás kimenetelén is.  A másik komoly kockázat a világpolitikában, ami szintén elég erősen érti az eurozónát, az a kereskedelmi háború. Ennek a tényezőnek a jövőbeli kimenetele okozhat olyan pánikot, ami a nagyvállalatokat elriasztja a beruházásoktól. Nehéz megjósolni, hogy hova vezethet mindez, az elmúlt hetekben, hónapokban igen felerősödtek a kockázati tényezők, így akár egy komolyabb lassulás is bekövetkezhet a világban.

Kövess minket itt is:

Iratkozz fel a közösségi média felületeinkre, hogy valós időben értesülj a GazdaságTV friss tartalmairól!

Figyelmeztetés

A GazdaságTV ezen tartalmai csak az általános informálódást szolgálják, nem tartalmaznak semmilyen formában tanácsot, ajánlást és nem az a céljuk, hogy bármilyen befektetési vagy más döntésben alapként szolgáljanak. A GazdaságTV alapján hozott bármely befektetési döntés anyagi és jogi következményei kizárólag a felhasználót terhelik. Bővebben.