Az elmúlt hetekben jelentősebb árfolyam emelkedéseket láthattunk a kriptovaluta piacon, amire két hír is komoly hatással volt.  Az traderek már azt az opciót latolgatják, hogy megállhatott a fél éve tartó csökkenő trend és az árfolyammozgás elkezdheti lemásolni a 2017-es év második félévi teljesítmény. Persze az is lehetséges, hogy ez csak egy rövid életű kitörési kísérlet.

A közel negyven százalékos emelkedést az okozta, hogy a BlackRock, a világ legnagyobb befektetési alapja közzétett egy nyilatkozatot, hogy azon igyekeznek, hogy ők is beszálljanak valamilyen módon a kriptovaluta piacra. A másik pozitív hír, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet arról egyeztet, hogy miként lehet ETF-eket, olyan tőzsdén kereskedhető eszközöket létrehozni, amelyek követik a Bitcoin vagy más hasonló kriptovaluta árfolyamát.

Kövess minket itt is:

Iratkozz fel a közösségi média felületeinkre, hogy valós időben értesülj a GazdaságTV friss tartalmairól!

Figyelmeztetés

A GazdaságTV ezen tartalmai csak az általános informálódást szolgálják, nem tartalmaznak semmilyen formában tanácsot, ajánlást és nem az a céljuk, hogy bármilyen befektetési vagy más döntésben alapként szolgáljanak. A GazdaságTV alapján hozott bármely befektetési döntés anyagi és jogi következményei kizárólag a felhasználót terhelik. Bővebben.