Számos nemzetközi politikai esemény történt az elmúlt időszakban, ami megrángatta a forint árfolyamát, legfőképpen a Törökországgal kapcsolatos problémák gyakoroltak nyomást a hazai fizetőeszközre. A bizonytalanságok miatt a jövőben volatilis árfolyamra számíthatunk.

Régóta szorgalmazza a piac, hogy a török jegybank szánja el magát a monetáris szigorításra és hűtse le egy kicsit a gazdaság növekedését, Erdogan pedig nem igazán törekszik erre és ez nem tetszik a piacoknak. Plusz a Amerika Törökországgal szembeni szankciók sem tesznek jót a jelenlegi szituációnak. Ez a jelenlegi kiszámíthatatlan politikai helyzet a feltörekvő piacokat köztük a forint is megrázta és a korábbi visszaerősödés után a hírek hatására ismét gyengülni kezdett.

Kövess minket itt is:

Iratkozz fel a közösségi média felületeinkre, hogy valós időben értesülj a GazdaságTV friss tartalmairól!

Figyelmeztetés

A GazdaságTV ezen tartalmai csak az általános informálódást szolgálják, nem tartalmaznak semmilyen formában tanácsot, ajánlást és nem az a céljuk, hogy bármilyen befektetési vagy más döntésben alapként szolgáljanak. A GazdaságTV alapján hozott bármely befektetési döntés anyagi és jogi következményei kizárólag a felhasználót terhelik. Bővebben.