A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Alteo Group nemrég egy nagyobb K+F projekt részeként egy villamosenergia tárolót adott át. Ennek a létesítménynek az a célja, hogy az időjárásfüggő megújulók, főleg a napenergia által okozott, nem betervezett termelést kiegyenlítse. A projekt révén később akár meg is valósulhat, hogy több napenergiát tudjunk előállítani a jövőben Magyarországon.

Az időjárásfüggő megújulók, főleg a naperőművek egyre nagyobb kihívást jelentenek a villamosenergia termelés számára, hiszen nehéz előre tervezni, hogy mennyi energiát hoznak létre. Az Alteo Group ezért hozta létre zuglói erőművében azt a villamosenergia tárolót, ami ezt a nem tervezett energiatermelést hivatott kiegyenlíteni. A projekt közel 1,1 milliárd forint értékű kutatás-fejlesztési projektjének keretében valósult meg.

 

Kövess minket itt is:

Iratkozz fel a közösségi média felületeinkre, hogy valós időben értesülj a GazdaságTV friss tartalmairól!

Figyelmeztetés

A GazdaságTV ezen tartalmai csak az általános informálódást szolgálják, nem tartalmaznak semmilyen formában tanácsot, ajánlást és nem az a céljuk, hogy bármilyen befektetési vagy más döntésben alapként szolgáljanak. A GazdaságTV alapján hozott bármely befektetési döntés anyagi és jogi következményei kizárólag a felhasználót terhelik. Bővebben.