Üzletileg ismét jól sikerült a tavalyi év az SAP Hungary Kft. számára, sorban negyedszer 20% feletti árbevétel-növekedéssel zárták a tavalyi évet. Ez a kitartó növekedés az SAP magyarországi leányvállalatát kb. 35 milliárd forintos árbevétel szintre emelte fel, ami ahhoz képest, hogy ez egy szoftverfejlesztő cég, melyhez support és szolgáltatási tevékenység társul, egész komoly eredménynek tekinthető.

2018-ban is hasonlóan pozitív trend figyelhető majd meg, bízunk idén a 40 milliárd forintos éves árbevétel elérésében – mondta el Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a cég szokásos őszi rendezvényén, Siófokon. Ablonczy Balázs emlékeztetett, hogy 2009-ben csatlakozott az SAP-hoz, akkor ez az árbevételszint még 13 milliárd forint körül volt. A 20% feletti bővülés a magyar IT szektor 10%-os növekedéséhez (IDC) képest is jelentős, nem beszélve a magyar GDP 4%-os növekedéséhez képest, tehát ez plusz hozzáadott értéket is képes hozni a hazai gazdaságnak. Ma már közel 1200 fő dolgozik a vállalatnál, ez a szám 10 éve még 400 volt. Az oktatási területen is jelentős fejlesztéseket és előrelépéseket tett a cég, jelenleg 10 felsőoktatási intézményben zajlik SAP alapú gazdálkodásirányítási rendszer. Az “oktatási template” integrálttá teszi az oktatási rendszereket, az adminisztrációt, gazdálkodási, pénzügyi folyamatokat és a humán erőforrás menedzsmentet.

A felhőszolgáltatás világszerte is jelentős mértékben növekszik. Ma már a vállalatvezetők elfogadják, hogy a felhő szolgáltatások adatbiztonság és szolgáltatásminőség tekintetében sem nyújt kevesebbet, mint a helyszínen telepített (úgynevezett on premise) rendszerek. Ez sztenderddé lett mára, 3-4 éves kemény munka, egyfajta piaci “evangelizáció” eredményeként. Másrészt az előnyeit minden ügyfél szereti: gyorsabb a bevezetés, kipróbált folyamatokat érhetnek el személyügyi, beszerzési, logisztikai, vagy akár üzleti intelligencia területén is, miközben gyorsan, skálázhatóan lehet ezeket az alkalmazásokat igénybe venni, előfizetéses alapon. A teljes hazai felhőpiac most még mindössze 6 milliárd forintos, így ez most még az SAP éves 35 milliárdos bevételében is csak egy csekélyebb szelet, de az átlagos szerződés értékek (ACV – Average Contract Value) trendjét tekintve itt folyamatos, évenkénti duplázódás látható.

 

Kövess minket itt is:

Iratkozz fel a közösségi média felületeinkre, hogy valós időben értesülj a GazdaságTV friss tartalmairól!

Figyelmeztetés

A GazdaságTV ezen tartalmai csak az általános informálódást szolgálják, nem tartalmaznak semmilyen formában tanácsot, ajánlást és nem az a céljuk, hogy bármilyen befektetési vagy más döntésben alapként szolgáljanak. A GazdaságTV alapján hozott bármely befektetési döntés anyagi és jogi következményei kizárólag a felhasználót terhelik. Bővebben.