A nyár elején a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete 4-5000 fős tanárhiányról számolt be, Szűcs Tamás, a szervezet elnöke szerint még mindig ezres nagyságrendű lehet ez a szám. Ez a hiány nem csak a pedagógusok körében van jelen, más iskolai posztokon is sok a betöltetlen hely.

Nagyon sokrétű jelenleg a probléma az oktatásban. Egyrészt az okot a rendkívül alacsony fizetésekben kell keresni, másrészt az utóbbi években végbement centralizációnak is több káros hatása lett. A harmadik fontos pont pedig a pedagógus társadalom korfája, a tanárok csaknem fele már 50 pluszos és hamarosan beköszönt náluk is a nyugdíj. Ha most hirtelen nagyon vonzó lenne a pedagógus pálya, mert megemelnék a béreket, akkor is az következne be, hogy hat-hét éven belül tudnának a piacra lépni a friss diplomások.

Kövess minket itt is:

Iratkozz fel a közösségi média felületeinkre, hogy valós időben értesülj a GazdaságTV friss tartalmairól!

Figyelmeztetés

A GazdaságTV ezen tartalmai csak az általános informálódást szolgálják, nem tartalmaznak semmilyen formában tanácsot, ajánlást és nem az a céljuk, hogy bármilyen befektetési vagy más döntésben alapként szolgáljanak. A GazdaságTV alapján hozott bármely befektetési döntés anyagi és jogi következményei kizárólag a felhasználót terhelik. Bővebben.