A kormány megvonta a napokban a lakástakarékoktól az állami támogatást. Az életbelépést követően kötött szerződésekre nem vonatkozik a 30%-os támogatás, ezért a megtakarítóknak érdemesebb inkább bankbetéten vagy államkötvényen gondolkozni.

A már élő szerződésekre a törvény életbe lépése után továbbra is járni fog az állami támogatás, ellenben a futamidő nem lesz hosszabbítható. A lakástakarékok helyett egyelőre nem látszik közvetlen alternatíva, a NOK és a CSOK által megcélzott közönség eltér ettől a konstrukciótól, így ezek nem válhatják ki. Az, hogy mi áll a döntés mögött, azt egyelőre nem lehet tudni konkrétan,  ez egy jól működő opciónak tűnt eddig és támogatta a gazdasági növekedést is, ugyanakkor a kritikák között szerepelt az, hogy a nem élénkítette megfelelően az új építésű lakáspiacot.

Kövess minket itt is:

Iratkozz fel a közösségi média felületeinkre, hogy valós időben értesülj a GazdaságTV friss tartalmairól!

Figyelmeztetés

A GazdaságTV ezen tartalmai csak az általános informálódást szolgálják, nem tartalmaznak semmilyen formában tanácsot, ajánlást és nem az a céljuk, hogy bármilyen befektetési vagy más döntésben alapként szolgáljanak. A GazdaságTV alapján hozott bármely befektetési döntés anyagi és jogi következményei kizárólag a felhasználót terhelik. Bővebben.