Az elmúlt időszakban a befektetőknek a vezető amerikai technológiai részvények jelentették az utolsó mentsvárat, ebben az évben 6 különböző csúcsot ütött meg a NASDAQ100 részvényindex. Ezek a papírok a saját súlyuktól omlottak össze és komoly eséseket szenvedtek el ezekben a hetekben. A befektetők inkább a tartós fogyasztási cikkekben, gyógyszeriparban keresnek most menedéket és a McDonald’s és a Starbucks papírjai is nagyszerű búvóhelyet nyújtanak ebben a krízisben.

Az amerikai részvényindexek alakulása valamikor 2018 elején élesen elvált a világ többi részétől. Január végén a globálisan egyszerre kialakuló lokális, többéves és teljes életpályát átfedő indexcsúcsok után az Egyesült Államokon kívüli világ indexei kisebb-nagyobb esésekbe kezdtek, és Japán kivételével már 5-6 héttel ezelőtt messze nem mentek új magasságokba. Az USA piacain azonban még egészen szeptember végéig-október elejéig kitartott a lendület, köszönhetően néhány gigantikus méretűre nőtt technológiai óriás egészen kiváló idei teljesítményének.

Kövess minket itt is:

Iratkozz fel a közösségi média felületeinkre, hogy valós időben értesülj a GazdaságTV friss tartalmairól!

Figyelmeztetés

A GazdaságTV ezen tartalmai csak az általános informálódást szolgálják, nem tartalmaznak semmilyen formában tanácsot, ajánlást és nem az a céljuk, hogy bármilyen befektetési vagy más döntésben alapként szolgáljanak. A GazdaságTV alapján hozott bármely befektetési döntés anyagi és jogi következményei kizárólag a felhasználót terhelik. Bővebben.