Túljutott a magyar gazdaság a konjunktúra csúcspontján, egy mérsékelt lassulás vette kezdetét. A harmadik negyedévben 4%, majd jövőre akár a 3,5% körüli értéket is elérheti a GDP növekedés hazánkban – mondta el Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője.

A második negyedévben közel 5%-os volt hazánk gazdasági növekedése és innentől várhatóan szép lassan de mérséklődni fog ez a szám. Ennek a lassulásnak az oka várhatóan a megcsappanó állami beruházások és ebből adódóan az építőipar jelenlegi (20%) szárnyalásának visszaesése, másrészt pedig a külső környezetnek a lassulása. Ami viszont megmarad és továbbra is jót tesz a GDP-nek, az a lakossági fogyasztás gyors bővülése.

Kövess minket itt is:

Iratkozz fel a közösségi média felületeinkre, hogy valós időben értesülj a GazdaságTV friss tartalmairól!

Figyelmeztetés

A GazdaságTV ezen tartalmai csak az általános informálódást szolgálják, nem tartalmaznak semmilyen formában tanácsot, ajánlást és nem az a céljuk, hogy bármilyen befektetési vagy más döntésben alapként szolgáljanak. A GazdaságTV alapján hozott bármely befektetési döntés anyagi és jogi következményei kizárólag a felhasználót terhelik. Bővebben.