Nagyon erős éve van a használtautó-piacnak, idén eddig több, mint 570 ezer gépjármű cserélt gazdát, ami nagyjából 14%-os növekedésnek felel meg – mondta el Szörényi András, a Vezess.hu szerkesztője.

Rekordot dönthet idén a használt autók forgalma Magyarországon az első háromnegyed év adatai alapján. Az azonban tény, hogy ez a növekedés már lassulni látszik. 2018-ban január és szeptember között összesen 573 722 használt autó került új tulajdonoshoz, ami 13,7%-kal haladja meg az előző év azonos időszakának adatát. Tavaly egyébként nagyobb volt ez az ütem, akkor 26,5%-kal több használt autó talált gazdára 2016-hoz mérten. Tavaly összesen 687 991 használt autót írtak át.

2018-ban a használt autók 77,5%-a 10 évnél idősebb volt és az 5 éves vagy ennél is fiatalabb autók aránya csupán 12,8%. Az emberek továbbra is főképp készpénzzel vásárolnak használt autót és rövidebb távra keresnek mobilitási megoldást. Az autók átlagéletkora Magyarországon közelíti a 14 évet.
Érdekes, hogy a dízellel hajtott autók iránti kereslet az elmúlt évek botrányai és a kitiltások híre okán sem csökkent. A magyarországi használtautó-piacon 13,5%-os részesedése van az Opelnek 77 168 darab autóval, a második helyen 56 824 darabbal és 9,9%-os részesedéssel a Volkswagen áll, a harmadik legnépszerűbb autó pedig a Suzuki (56739 darab).

 

(Forrás: MTI)

Kövess minket itt is:

Iratkozz fel a közösségi média felületeinkre, hogy valós időben értesülj a GazdaságTV friss tartalmairól!

Figyelmeztetés

A GazdaságTV ezen tartalmai csak az általános informálódást szolgálják, nem tartalmaznak semmilyen formában tanácsot, ajánlást és nem az a céljuk, hogy bármilyen befektetési vagy más döntésben alapként szolgáljanak. A GazdaságTV alapján hozott bármely befektetési döntés anyagi és jogi következményei kizárólag a felhasználót terhelik. Bővebben.