A digitalizált szerződéskötésektől a klinikai kutatásokon át a pénzügyi tranzakciók könyveléséig számos területen használhatóvá váltak a blockchain alapú rendszerek – mondta el, Krocsek Attila a száz százalékban arany háttérrel rendelkező kriptovalutát kiadó és forgalmazó, magyar tulajdonban lévő vállalat, a BlockBen igazgatója.  A szabályozott közeg iránti igénye miatt Észtországban bejegyzett BlockBen célja, hogy innovációs díjjal jutalmazott termékeivel hidat építsen a hazai pénzügyi szektor és a kriptovaluták piaca közé.

 

A kriptovaluta napjainkban ugyanis már több mint egy információs technológiai játékszer – használatával a megfelelően szabályozott piaci szereplők pénzügyileg és jogilag is hiteles megoldásokat fejlesztenek belőle. Az Észtországban bejegyzett, magyar tulajdonú BlockBen számára kiemelten fontos a terület szabályozása, mind az ügyfélazonosítás, mind a pénzmosás elleni harc tekintetében – fogalmazott Bodnár Viktor, a cég vezérigazgatója. „Hosszú távon azok a cégek lesznek sikeresek, amelyek a befektetők védelmére, az ügyféltájékoztatásra is kellő hangsúlyt fektetnek” – hangsúlyozta.

A BlockBen alapítói olyan platformot alakítottak ki, amelyen korlátlan számban lehet létrehozni fizikai fedezettel rendelkező kriptovalutákat, és a tranzakciók jóváhagyását egy különleges eszköz végzi – a BlockStock. A BlockStock abban különbözik a versenytársaitól, hogy egyesíti a kriptovaluták két nagy típusának előnyeit: az aranyalapnak köszönhetően valós eszköz van mögötte, azonban az üzleti modelljének köszönhetően szinte korlátlan növekedési potenciállal rendelkezik. A platformon létrehozott kriptovaluták alapja az aranyon túl bármilyen stabil valós eszköz lehet.

A cég szerint a folyamatos innovációnak köszönhetően a kriptovaluták technológiai alapját jelentő blockchain előnyös tulajdonságai egyre több területen használhatók: a digitalizált szerződéskötésektől a klinikai kutatásokon át a pénzügyi tranzakciók könyveléséig. „Olyan rendszerekben, amelyekben a bizalom garantálása elsődleges szempont, kiváló eszköz a blockchain. Többek között hamisíthatatlan folyamatvezérlést, biztonságos és hiteles időbeli érkeztetést, valamint változáskövetést garantál” – fogalmazott Fazekas Imre vezető fejlesztő és az NLV8 Technologies társalapítója.

A rendezvényen Szabolcsi András informatikai igazgató ismertette: a BlockBen olyan, blockchain alapon működő számlavezető rendszert fejlesztett, amely kizárja az anonimitást, banki szintű pénzügyi biztonságot tud nyújtani és megfelel valamennyi számviteli előírásnak – hiszen a technológia szavatolja a nyilvántartott adatok módosíthatatlanságát, transzparenciáját.

Az eseményen Krocsek Attila igazgató bemutatta a BlockBen legújabb fejlesztéseit: a 100 százalékban arany letéttel rendelkező kriptovalutát, a BlockNote-ot, valamint a BlockWalletet, amely innovatív elektronikus pénztárcaként egyszerre tud hagyományos- és kriptovalutát is kezelni.

Kövess minket itt is:

Iratkozz fel a közösségi média felületeinkre, hogy valós időben értesülj a GazdaságTV friss tartalmairól!

Figyelmeztetés

A GazdaságTV ezen tartalmai csak az általános informálódást szolgálják, nem tartalmaznak semmilyen formában tanácsot, ajánlást és nem az a céljuk, hogy bármilyen befektetési vagy más döntésben alapként szolgáljanak. A GazdaságTV alapján hozott bármely befektetési döntés anyagi és jogi következményei kizárólag a felhasználót terhelik. Bővebben.